Tartini Competition

Congratulations
 
 
   
Photo by Dragan Klarica        Več slik iz tekmovanja ...
 

Dragi in spoštovani mladi glasbeniki ter vsi ostali podporniki glasbe in našega poklica, ki v svoj proces vključuje tudi tekmovanja in z njimi povezane številke v  matematično nemerljivi  dejavnosti – v umetnosti ...

Čestitamo!

Za prihod na tekmovanje ste prehodili izjemno dolgo pot na kateri ste, ob talentu, potrebovali še radovednost, vztrajnost, ljubezen, podporo iz ozadja, znanje, zaupanje, korajžo. (In v petek tudi dežnik.) Ob vsem tem, rezultat ne more biti  nezadovoljiv, saj ga ne izkazujejo točke, temveč prav prej naštete lastnosti, ki so se tudi prek te nove izkušnje, okrepile v vas.

Zato iskreno čestitamo prav vsem izmed vas, ne le s frazo, temveč z globokim zavedanjem o tem, da ste naredili toliko korakov, da pridete do tukaj kjer ste in  s hvaležnostjo, da ste nam zaupali eden od zadnjih v tem nizu.

Po najboljših močeh smo se potrudili, da se v Piranu počutite dobrodošli, da od tukaj ponesete ne le točke in uvrstitev v neki trenutni lestvici, ki vas razporeja glede na  nekaj minutni pogled ocenjevalcev.

Prostora za izboljšavo pa je še vedno ostalo, kakor pri nas tako pri vas in tako je prav, to je tudi smisel tovrstnih dogodkov, saj prav ta prostor ustvarja veter v hrbet motivacije in piha v jadra našega zagona.

Za trajne spomine so poskrbele tudi fotografije s prizorišča, ki jih lahko pogledate na naši spletni strani v zavihku »GALERIJA«. Vabimo vas tudi, da pogledate rubriko SPECIALNE NAGRADE, ki je v letošnjem letu obogatena s fondom, ki je vseboval 2200 € denarnih nagrad in čez 2000 € vrednosti ostalih nagrad.

Iskrene čestitke prejemnikom vseh teh specialnih nagrad in najvišjih priznanj, kot tudi vašim mentorjem in drugim podpornikom. Vidimo se v maju leta 2026!

S spoštovanjem,
Aleksandra Češnjevar Glavina,
umetniški vodja tekmovanja Tartini Piran
(za organizacijski odbor TTP 2024)


Violinsko tekmovanje   Klavirsko tekmovanje   Komornes skupine z godali
 


O tekmovanju

Mednarodno tekmovanje Tartini je nastalo z željo po večji prepoznavnosti violinskega virtuoza in skladatelja Giuseppa Tartinija in samega mesta Piran, ki je njegov rojstni kraj. V njegovo počastitev so njegove skladbe del obveznega repertoarja v disciplini violinistov.

Skladbe Bojana Glavine, domačega skladatelja in pianista, pa so obvezni del programa v disciplini klavir. Nenazadnje je večji del svojega skladateljskega opusa namenil prav temu inštrumentu. Bojan Glavina bo na tekmovanju prisluhnil vsem tekmovalcem pianistom ter osebno nagradil najboljše izvedbe njegovih del.

Pomembno vlogo pri organizaciji in izvedbi tekmovanja imata Občina Piran in Samoupravna skupnost italijanske narodnosti Piran, ki za izvedbo tekmovanja odstopata svoje prostore, ki sodijo med najlepše dvorane na Obali.

Mednarodno tekmovanje Tartini ima tudi dobrodelno poslanstvo. Ob tej priložnosti se zbirajo sredstva za mlade nadarjene glasbenike, ki so namenjena nakupu novih inštrumentov ali kritju kotizacij za mojstrske tečaje in poletne šole. Za dobrodelno noto tekmovanja in finančno podporo skrbi zvesti partner Rotary klub Portorož.
 


4. Mednarodno Tartinijevo tekmovanje 2024,

mesta Piran za mlade violiniste in pianiste organizirata

Glasbena šola Koper in Rotary klub Portorož.


  Rotary Portorož     
 

The friendliest music competition in Europe

in the beautiful city of Piran.

 

NosilcA tekmovanja
Punkt Glasbena šola Koper, Gallusova 2, 6000 Koper
Punkt Rotary Klub PortoroŽ, Obala 43, 6320 PortoroŽ

Punkt KontaktI


Pravilnik o zasebnosti / Politika o rabi piškotkov
MEDNARODNO TEKMOVANJE TARTINI / VSE PRAVICE PIRDRŽANE / Splet naredil:  F.KING